- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Was de bietjes, paprika en flespompoen of zoete aardappel en pel de rode ui en knoflook. Snijd alles in kleine stukjes van ongeveer 2-3 cm en doe bij elkaar in een grote schaal.
- Verhit wat olie in een pannetje en voeg alle groenten toe. Voeg vervolgens de ras el hanout kruiden en kaneel toe en hussel alles goed door elkaar zodat de geuren vrijkomen. Laat dit even een paar minuten bakken en schep vervolgens alles op de bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Rooster alles in ongeveer 25 minuten goudbruin (de ene oven gaat wat harder dan de andere oven).
- In de tussentijd kook je de linzen in 25 minuten gaar (of je gebruikt al gekookte linzen).
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten, pas op dat ze niet verbranden.
- Doe de linzen -als ze klaar zijn- in een grote schaal samen met de geroosterde groenten en de spinazie.
- Maak in een bakje de dressing klaar door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Voeg naar smaak meer peper of zout toe.
Verdeel de groenten en spinazie over je bord en giet de zoete mosterddressing er overheen!