Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, indien je een grill stand hebt, doe deze ook aan.
  2. Maak de pompoen schoon, haal de zaadjes eruit en snijd de pompoen in halve maantjes. Leg deze samen met de grofgesneden uien en fijngesneden knoflook op een bakplaat. Besmeer de stukjes met een beetje olijfolie, (gedroogde) rozemarijn, komijnpoeder, peper en grof zout. Rooster de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven totdat ze goudbruin en knapperig worden.
  3. Spoel de kikkererwten af en doe ze in een bak. Hussel ze met 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel van elk: komijn-, paprika-, chilipoeder en zout. Leg ze op een bakplaat en rooster deze 15-20 min in de oven totdat ze knapperig worden.
  4. Was de spinazie, snijd de avocado’s in stukjes, tik de granaatappelpitjes uit de granaatappel en doe ze in een grote saladekom. Haal de geroosterde pompoenpartjes en knapperige kikkererwten uit de oven en voeg ze toe aan de salade. Mix in een aparte beker alle ingredienten voor de dressing en besprenkel dit over de salade. Top nog met wat pecannoten en enjoy!

Hussel de dressing door de salade heen en strooi nog wat pecannoten erover.