Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
  • 4 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
  2. Kook de aardappels gaar. Bedek een bakblik of ovenschaal met bakpapier. Fruit de ui, knoflook, bosui en gember in de olijfolie. Voeg de komijn en de champignons toe en bak nog even mee.
  3. Stamp de helft van de kikkererwten en de helft van de aardappelen fijn.
    Voeg de stukken en gestampte aardappel en de hele en gestampte kikkererwten toe aan het mengsel in de pan en roer goed door. Voeg dan de spinazie, koriander, munt en tuinerwten (hou een klein beetje apart voor de garnering) toe en roer weer goed door.
  4. Breng desgewenst verder op smaak. Klop de eieren los en roer ze luchtig door het geheel. Vul de ovenschaal of bakblik met de groentevulling en bak de taart zo’n 40-45 minuten. Presenteer de taart op een plank of mooi bord en garneer met de laatste erwtjes.