Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Snijd rode peper en de rode paprika in dunne ringen (laat het zaad in de peper zitten als je van scherp houdt). Snijd de courgette in kleine stukjes. Giet de kikkererwten af en spoel ze grondig af.
  2. Zet een middelgrote pan op hoog vuur en doe de olie erin. Bak al roerend de knoflook, de gember, de rode peper en de lente-ui 1 minuut op hoog vuur in de hete olie.
  3. Doe de gesneden courgette en de rode paprika erbij en bak deze nog 1 minuut mee. Voeg de sojasaus toe, bak alles nog een minuutje en zet het vuur op laag tot matig.
  4. Doe de pindakaas, de azijn, de zoetstof en 150 ml warm water in een blender en maak hier een glad mengsel van (of klop krachtig met een vork). Voeg het pindakaasmengsel toe aan de pan.
  5. Voeg langzaam het resterende water toe, samen met de kikkererwten, en zet het vuur dan weer hoog. Breng de massa aan de kook en neem de pan van het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Verdeel het gerecht over vier kommen en garneer elke portie met grof gehakte verse koriander of basilicum, verse rode peper, geroosterde cashewnoten en taugé.

Eet smakelijk! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Recepten voor geluk van The Happy Pear.