Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. Leg de tofu tussen keukenpapier met een dik boek erop en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de knoflook fijn en verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hier ongeveer 2 el (olijf)olie in en bak de knoflook een paar minuten.
  3. Verkruimel vervolgens de tofu boven de pan. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, tomatenpuree en 2 eetlepels sojasaus toe (bewaar de andere 2 eetlepels voor later) en roer goed. Zo krijgt de scrambled tofu een mooie gele kleur. Roer alles goed door elkaar en bak dit ongeveer 8 minuten in de koekenpan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zet weg en houd warm.
  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Maak de koekenpan schoon en verhit wat olie in de pan. Bak de oesterzwammen met de overige 2 eetlepels sojasaus een paar minuten totdat ze gaar worden.
  5. Smeer wat plantaardige mayonaise op een broodje en verdeel de scrambled tofu en de gebakken oesterzwammen over het broodje.

Serveer bijvoorbeeld met een simpele groene salade. Eet smakelijk!