- Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. Leg de tofu tussen keukenpapier met een dik boek erop en laat goed uitlekken.
- Snijd de knoflook fijn en verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hier ongeveer 2 el (olijf)olie in en bak de knoflook een paar minuten.
- Verkruimel vervolgens de tofu boven de pan. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, tomatenpuree en 2 eetlepels sojasaus toe (bewaar de andere 2 eetlepels voor later) en roer goed. Zo krijgt de scrambled tofu een mooie gele kleur. Roer alles goed door elkaar en bak dit ongeveer 8 minuten in de koekenpan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zet weg en houd warm.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes. Maak de koekenpan schoon en verhit wat olie in de pan. Bak de oesterzwammen met de overige 2 eetlepels sojasaus een paar minuten totdat ze gaar worden.
- Smeer wat plantaardige mayonaise op een broodje en verdeel de scrambled tofu en de gebakken oesterzwammen over het broodje.
Serveer bijvoorbeeld met een simpele groene salade. Eet smakelijk!