Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappels, snijd ze in kleine blokjes van 2 centimeter en kook ze in 10 minuten helemaal zacht.
  3. Vermaal de gekookte zoete aardappel samen met de ontpitte dadels en de plantaardige melk in een blender of keukenmachine tot een gladde massa.
  4. Meng in een kom het meel, bakpoeder, cacaopoeder en snufje zout. Voeg hier de zoete aardappelpuree en de ahornsiroop aan toe en mix goed.
  5. Snijd de pure chocolade fijn en voeg deze aan het beslag toe. Optioneel: voeg nu ook de kokosrasp, chilipeper of noten toe aan het mengsel.
  6. Doe het browniebeslag in een met bakpapier beklede bakvorm (van ongeveer 20-25 cm) en bak de brownies ongeveer 30 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de brownie even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de brownie met extra kokosrasp, vers fruit of slagroom.