Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de mienestjes gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Rasp de wortel alvast met een rasp (de grove kant).
  3. Stamp nu de knoflookteentjes en gember fijn in een vijzel (of knoflookpers). Verhit een eetlepel olie in een wokpan. Voeg de knoflook en gember toe als de olie goed heet is en fruit deze ongeveer 10 seconden.
  4. Voeg nu de wokgroenten toe en roer. Voeg de kerriepoeder, het zout, de chilivlokken en een scheutje water toe en roer.
  5. Bak de groenten in circa 7 minuten gaar.
  6. Doe de mienestjes, zodra deze gaar zijn, in een vergiet en spoel af met lauwwarm water. Voeg een klein beetje olie toe zodat de slierten niet aan elkaar plakken.
  7. Voeg de mienestjes nu toe aan de groenten en roer alles goed door elkaar. Maak de satésaus door alle ingrediënten in een pannetje op te warmen.
  8. Serveer de bami met citroenpartjes, sambal en gefruite uitjes.

Eet smakelijk!