Bereiding

  • Borrelhapje
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • 6 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg ze op een plank om te ontdooien. Hak de salie en de knoflook fijn. Fruit in wat olijfolie de fijngehakte salie en de knoflook en voeg de spinazie toe. Roer om en laat slinken (het mag wat grof blijven). Giet de spinazie af in een vergiet en laat afkoelen. Druk het vocht eruit. Hak de feta fijn en hussel door de spinazie. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  3. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op de bakplaat. Leg op ieder plakje in het midden een plukje spinazie-fetamengsel. Vouw dicht en plak de openingetjes vast met een beetje water.
  4. Bestrijk met wat sojamelk en bestrooi met het sesamzaad. Zet in de oven.
  5. Zijn de bladerdeegenvelopjes wat uitgezet, verhoog de oven dan iets en bak ze af tot ze gaar zijn.