Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 3 porties
  • Vegetarisch gerecht

Deze pasta is eenvoudig maar ontzettend smaakvol door de verse ingrediënten. Uiteraard kun je elke soort pastasoort gebruiken die je wilt. Geen fan van walnoten? Gebruik dan pijnboompitten.

  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe de spinazie, walnoten, knoflook en de helft van de kaas in een kom en blend met een staafmixer tot een egale pesto. Zet apart.
  2. Hak de rode peper fijn, snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes. Verhit een bakpan met olie en bak de champignons en rode peper ongeveer 5 minuten aan. Voeg de laatste minuut de tomaatjes toe. Voeg vervolgens de spaghetti en de spinaziepesto toe en verwarm deze nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overgebleven kaas.

Garneer eventueel nog met extra walnoten.