- Doe het meel samen met de (amandel)melk en de eieren in een keukenmachine of krachtige blender en mix tot een beslag.
- Laat de keukenmachine draaien terwijl je beetje bij beetje de spinazie en eventueel de basilicum toevoegt. Wordt het beslag te dik, gebruik dan water om te verdunnen. Zet het beslag een half uur in de koelkast.
- Spoel de kikkererwten goed af. Meng ze vervolgens met de appel, de tahin, de olie en het citroensap. Breng evt. op smaak met wat peper en zout.
- Verhit de boter of olie in een koekenpan om de pannenkoekjes te maken. Roer het beslag goed door en giet een scheut in de pan zodat er een klein, dun pannenkoekje ontstaat. Bak iedere pannenkoek aan beide zijden goudbruin, herhaal dit tot het beslag op is.
- Leg een flinke schep van de appel-kikkerwtenvulling op ieder spinaziepannenkoekje.
Rol de spinaziepannenkoekjes op en steek er eventueel een saté-prikker in. Garneer met extra basilicum.