- Stoom de spinazie 3 tot 5 minuten tot het zacht is.
- Giet goed af en druk overtollig vocht eruit. Pureer de spinazie in de blender of keukenmachine en zet opzij.
- Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Giet het tomatenvocht (nog niet de tomaten zelf) in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Snijd de champignons in plakjes en rasp de gember en voeg deze toe aan de pan. Voeg vervolgens ook het korianderpoeder, de kurkuma, het komijnpoeder en de chilivlokken toe en roer 1 minuut. Roer nu de tomatenblokjes en miso erdoor en kook 3 minuten voordat je de gepureerde spinazie erdoor roert. Laat koken totdat het mengsel warm is en goed gemengd is.
- Serveer de spinaziestoof met de rijst in een diep bord en garneer eventueel met
Eet smakelijk. Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Hoe overleef je?’ van Dr. Michael Greger. Uitgeverij Passie.