Bereiding

 • Borrelhapje
 • Bereidingstijd: 30 minuten
 • 2 porties
 • Veganistisch gerecht
 1. Verwijder de binnenkant van de paprika en snijd de paprika daarna in dunne repen. Snijd het topje van de komkommer en maak met een dunschiller lange dunne plakken van de komkommer, aan twee kanten. Verwijder de pit van de avocado, snijd de avocado in dunne plakjes en lepel deze uit.
 2. Rooster de sesamzaadjes kort in een koekenpan zonder olie, tot ze goudbruin kleuren. Zet even aan de kant.
 3. Dompel een velletje rijstpapier ongeveer 15 seconden in een diep bord met warm water. Zorg dat alle kanten goed onder water zitten. Je zal merken dat het rijstpapier nu zachter wordt.
 4. Leg dit op een bord neer. Leg in het midden van het rijstpapier een dubbelgevouwen reepje komkommer. Voeg daarna het zeewier (ongeveer 1 eetlepel per vel), de sojabonen, een paar reepjes paprika en avocado toe, bovenop. Vergeet ook de blaadjes Thaise basilicum niet. Maak de spring roll niet te vol, want dan krijg je ‘m niet meer dicht.
 5. Vouw daarna de bovenkant van het rijstpapier eroverheen en klap de zijkanten ook naar binnen. Vouw de spring roll naar jezelf toe en rol deze helemaal dicht. Leg hem op een serveerbord en ga zo door met de andere spring rolls.
 6. Garneer ze ten slotte met geroosterde sesamzaadjes en Thaise basilicum.
 7. Doe de tahin in een schaaltje en voeg de sesamolie, sojasaus en natuurazijn toe. Roer alles goed door elkaar tot het een dikke substantie wordt en voeg daarna het water toe. Roer nogmaals door elkaar.
 8. Serveer de spring rolls met de romige tahin-sesam dip. Enjoy