Het leuke aan deze stroganoff is dat je ‘m echt steeds weer anders kunt eten: met aardappelpuree, plakken gebakken polenta, hompen boerenbrood, in een pasteibakje of, zoals wij hebben gedaan, in een gehalveerd & uitgehold warm knapperig (spelt)broodje.
- Fruit de ui en knoflook en voeg de champignons toe. Bak ze bruin, voeg de paprikapoeder toe en bak even mee. Doe de tomatenpuree erbij, roer goed door en bak ook even mee.
Schenk het water, de sojasaus en de room erbij, roer om tot een mooie, oranje-bruine saus en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg wodka en tabasco toe. Doe er wat water bij als je het wat te dik vindt. Breng desgewenst op smaak met zout en peper. - Hak de peterselie fijn en roer de helft ervan door de stroganoff.
- Serveer in een gehalveerd & uitgehold warm knapperig (spelt)broodje en strooi er de rest van de peterselie overheen.