Bereiding

Je kunt dit gerecht in een originele tajine maken. Heb je deze niet in huis? Maak het gerecht dan in een braad- of stoofpan.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de venkel in grote stukken en verwijder het middenstuk. Kruid deze met één theelepel ras el hanout. Grill de venkel vijf minuten om en om in een grillpan tot er grillstrepen op staan.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes, de paprika in reepjes en de tomaatjes doormidden. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af met water.
  4. Verwarm een braadpan met olijfolie en fruit de ui een minuutje aan. Voeg de knoflook, kikkererwten, één theelepel ras el hanout, cayenne, komijnzaad en alle groenten toe in de braadpan. Besprenkel nog een beetje olijfolie over de groenten en bak twee minuten aan. Leg hier vervolgens de gegrilde venkel bovenop.
  5. Maak de groentebouillon klaar en voeg hier nog 1 theelepel ras el hanout aan toe.
  6. Giet de bouillon over de groenten, tot alles net onderstaat. Let op, niet hoger dan de rand (bij de tajine), want de deksel moet er nog op! Doe de deksel op de tajine of braadpan.
  7. Zet de tajine of braadpan ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Heb je een braadpan die niet in de oven kan? Laat deze dan op het laag vuur stoven met de deksel op de pan. Het lekkerste is om op de helft van de tijd even wat bouillon uit de pan over de groenten te gieten. De tajine is klaar wanneer de groenten lekker zacht zijn.
  8. Maak tijdens het laatste kwartier de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer het gerecht op de borden, garneer met de amandelen, kruid met peper en garneer met verse koriander of peterselie.

Eet smakelijk!

 

Meer weten over Eet Geen Dierendag? Lees hier verder.