- Snipper de ui en pers de knoflooktenen.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit de ui en 3 geperste knoflookteentjes.
- Voeg enkele minuten later de linzen toe. Roer goed en voeg alle specerijen toe samen met een grote scheut water. Laat de linzen nu circa 15 minuten langzaam koken in de wokpan en voeg indien nodig nog een scheut water toe.
- Snijd de peper fijn. Voeg deze na een kwartier toe.
- Voeg ook de kokosmelk en kikkererwten toe. Roer goed en laat op zacht vuur verder koken.
- Snijd (of pureer) de tomaten. Voeg deze toe samen met de twee resterende knoflookteentjes. Roer weer goed en laat verder koken.
- Voeg vervolgens de verse spinazie toe en roer alles goed totdat de spinazie slinkt. Snijd de koriander fijn.
Serveer de curry in een diep bord (eventueel met zilvervliesrijst) en garneer met fijngehakte koriander.