Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Giet de tofu af en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes in een bak en voeg de  ingrediënten voor de tofumarinade toe en mix goed. Laat even staan.
  2. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwarm wat olie in een wokpan en fruit alles voor een paar minuten aan.
  3. Voeg na ongeveer 3 minuten de sojasaus, de overige specerijen en het citroensap toe. Roer goed en laat weer even een paar minuten bakken.
  4. Bereid ondertussen in een andere pan de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Voeg nu de kokosmelk en het water toe aan de pan met groenten en roer. Laat op zacht vuur pruttelen.
  6. Verwarm wat olie in een aparte koekenpan en bak de tofu in een paar minuten aan alle kanten goudbruin.
  7. Voeg de noedels -als ze gaar zijn- toe aan de pan met groenten. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze ook toe. Roer goed en pers nog een scheut citroensap uit in de noedelsoep.
  8. De noedelsoep is klaar. Serveer de soep met de gebakken tofu, taugé en eventueel gebakken uitjes en verse koriander.