Bereiding

  • Soep
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats bakpapier op een bakplaat.
  2. Met behulp van een scherp mes, snijd je de pompoen in tweeën. Gebruik een lepel om de binnenkant van de pompoen te ontdoen van de zaden en draadjes.
  3. Bestrijk de binnenkant van de pompoen met kokosolie en plaats deze dan met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Bak de pompoen ongeveer 30-40 minuten in de oven en check of een mes gemakkelijk door de schil kan. Haal dit uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen, pel dan de huid af en zet de pompoen opzij.
  4. Verhit wat kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de gesneden sjalot en knoflook toe. Bak ongeveer 2-3 minuten, of tot licht gebruind en glazig. Voeg alle overige ingrediënten en specerijen toe en breng dit vervolgens aan de kook.
  5. Verwijder het stukje gember en gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
  6. Blijf koken op een matig-laag vuur voor ongeveer 5-10 minuten en breng op smaak met extra kruiden als dat nog nodig is.

Garneer de soep met wat koriander, gesneden rode peper en pompoenzaadjes als garnering.