Bereiding

  • Soep
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snijd de knoflook, ui en gember fijn. Verwijder de pitjes van de chilipeper en snijd de chilipeper fijn. Snijd daarna de tomaten in vieren en snijd ringen van de laos. Verwijder de uiteindes van de citroengras en snijd de citroengras in drieën.
  2. Doe een scheutje olie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze in een paar minuten goudbruin.
  3. Voeg daarna de chilipeper, gember, tomatenpuree en tomaten toe en bak 5 minuten mee.
  4. Voeg daarna de kokosmelk, water, limoenblaadjes, laos, citroengras en donkere misopasta toe. Breng aan de kook en het zet vuur daarna lager. Laat 25 minuten pruttelen, zodat de smaken heerlijk met elkaar mengen.
  5. Haal de laos, citroengras en limoenblad eruit met een lepel, deze kan je niet opeten. Pureer de soep daarna fijn met een staafmixer. Voeg ten slotte nog het limoensap toe en roer erdoorheen.
  6. Serveer de soep met koriander en chilivlokken (als je van wat extra pit houdt). Enjoy!