- Snij de komkommer doormidden en dan dwars door de helft. Hol de komkommers uit met een eetlepel. Schaaf nu met een kaasschaaf lange slierten van de komkommers. Dep ze droog met een theedoek zodat ze minder vochtig worden. Leg de komkommer ‘spaghetti’ op de borden en strooi er zwarte peper en een beetje zout overheen.
- Snij vervolgens de paprika en mango in blokjes en de rode ui in dunne ringen. Dompel de taugé even in kokend water. Verdeel vervolgens de mango, paprika, ui, sla en taugé over de borden.
- Snij het blok tofu in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Verwarm nu een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Leg vervolgens de blokjes tofu in de pan en doe de ketjap en een theelepel sambal of sriracha erbij. Laat de tofu een aantal minuten bakken in de olie aan elke zijde. Voeg ook de geperste knoflookteentjes toe en bak mee tot het knapperig wordt. Pas op dat de tofu niet aanbrandt!
- Hak de pinda’s ondertussen fijn met een groot mes.
- Verdeel de knapperige tofuplakjes over de borden met salade, strooi de pinda’s er overheen en schenk per bord nog een eetlepel sojasaus over het geheel.
- Voor extra vulling kun je een beetje (soba)noedels of penne pasta toevoegen.
Eet smakelijk!