- Verwarm de olie in een (middel)grote pan op middelmatig vuur. Voeg de gehakte ui en de wortel toe en roerbak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en doorzichtig is geworden. Voeg de knoflook, komijn, kerrie, kurkuma, gember, rozemarijn, uienpoeder en oregano toe. Bak tot de geuren vrijkomen terwijl je steeds roert, ongeveer 30 seconden. Voeg nu de gesneden tomaten, bleekselderij en tomatenpuree toe. Bak nog een paar minuten en roer vaak, om de smaak uit te laten komen.
- Voeg nu de linzen, bouillon en water toe. Voeg een snufje rode pepervlokken en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook, dek dan de pan gedeeltelijk af en verminder de hitte zodat het suddert. Kook gedurende 30 minuten, of tot de linzen zacht zijn, maar toch hun vorm behouden.
- Verwijder de pan van het vuur en roer het sap van een citroen door de soep.
- Serveer met een stuk vers brood en vers gehakte peterselie.
Eet smakelijk!