- Was en droog de kruiden. Vermaal de kruiden, knoflook en kappertjes samen met de olijfolie met een staafmixer of keukenmachine. Je moet een grove pasta krijgen.
- Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd ze met een goed scherp mes horizontaal in dunne plakken van 3-4 millimeter. Hoe dunner, hoe beter!
- Schik de plakken tomaat op een bord en verdeel de salsa verde erover.
Garneer eventueel met pompoenpitten of Parmezaanse kaas.

Tomatencarpaccio met salsa verde
De saus die je bij deze carpaccio van Foodness serveert is een variatie op de Italiaanse salsa verde. De traditionele versie bevat o.a. peterselie, azijn, knoflook, kappertje en olijfolie, maar tradities zijn er om te breken! Mijn Foodness salsa verde bevat daarom koolzaadolie vierge (met nog meer gezonde Omega 3 vetten dan olijfolie!) en basilicum.
Bereiding
- Voorgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht