- Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak die kort mee.
- Snijd de zoete aardappelen in blokjes en doe deze samen met de kruiden en het zout in de pan. Bak ze even goed mee.
- Doe dan de rode linzen, tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat het ongeveer 15 minuten pruttelen tot de zoete aardappel en de linzen gaar zijn. Roer regelmatig tot de saus is ingedikt.
- Voeg de erwten toe aan de saus en roer ze nog 2 minuten mee.
- Garneer de stoof met de olijven en gesneden verse peterselie.

Tomatenstoof met linzen en olijven
Deze tomatenstoof met rode linzen, kalamata olijven en erwten is heerlijk en klaar te maken in één pan. Recept van Lisa goes Vegan.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 35 minuten
- 4 porties
- Veganistisch gerecht