Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht

Deze stoofpot zit boordevol groenten. Varieer met verschillende peulvruchten zoals linzen of zwarte bonen. Voeg een rood pepertje toe voor extra pit.

  1. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snijd ondertussen de ui en de knoflook in kleine stukjes. Wanneer de olie vloeibaar is, doe je de stukjes ui en knoflook in de pan. Fruit deze zo’n vijf minuten.
  2. Voeg alle kruiden (rode peper, komijn, paprikapoeder en kaneel) bij de ui en knoflook. Roer dit goed door elkaar en laat even staan. Wanneer de verschillende kruiden heerlijk beginnen te ruiken, schep je de tomatenpuree erbij, gevolgd door de tomaten uit blik. Snijd de champignons en winterpenen in kleine schijfjes en voeg deze ook toe aan de pan. Mix dit en laat twee minuten staan.
  3. Wanneer de tomaten warm zijn, giet je de kokosmelk in de pan. Zet het vuur laag en laat 15 minuten staan tot alles smaken goed zijn gemengd.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  5. Schep vervolgens op het laatste moment de (uitgelekte) kikkererwten bij de tomatenstoofpot en de eventuele bladgroenten en breng op smaak met peper, zout of andere kruiden.

Serveer de tomatenstoofpot samen met de rijst in een diep bord.