Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 4 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Maak de pesto door twee handen basilicum, pijnboompitjes, ¼ teentje knoflook, oude kaas en 3 el e.v. olijfolie in de hakmolen te mengen. Zet apart. Maak een mengsel van 2 el olijfolie, ½ teentje geperste knoflook, zout en peper en druppel dit over het brood. Rooster het in de oven op zo’n 180 ̊C tot knapperig. Laat afkoelen en hak fijn in de hakmolen.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en bak ze met een scheutje olijfolie, een teentje geperste knoflook en 2 el balsamicoazijn tot bruin-glazig. Zet apart. Breng de cottage cheese op smaak met zout en peper en zet apart. Snij de courgette en de aubergines in ronde plakken van ½ cm, grill ze in een grillpan en breng op smaak met zout en peper.
  3. Pak een mooi bord en leg een plak aubergine in het midden. Nu ga je stapelen: een beetje cottage cheese, broodkruim, 3 halve tomaatjes, pesto. Dan een plakje courgette en weer cottage cheese, broodkruim, tomaatjes en pesto. Dek af met een plakje aubergine en wat broodkruim. Leg er 2 of 3 tomaatjes mooi bovenop. Maak het af met wat pesto en broodkruim rondom het torentje.