Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Indien je een grill-stand hebt, doe deze ook aan.
  2. Besmeer de tortilla met een dun laagje tomatenpasta. Snijd de ui in ringen, champignons, paprika, olijven in plakjes en courgette in dunne plakjes en beleg daarmee je pizza. Zorg dat er niet teveel lagen ontstaan, dan kan niet alles echt gaar worden. Als je geen grill hebt dan is het misschien handig om de courgette en champignons even kort aan te fruiten in een pan met wat olie.
  3. Schuif de belegde tortilla in de voorverwarmde oven en bak hem voor 10-15 minuten. Kijk even hoe hard de pizza gaat, zorg dat de tortilla niet zwart wordt (dit gebeurt als hij te lang erin zit).
  4. Leg de rucola en de verse basilicum erop en knip de tortilla pizza in puntjes! (of vouw hem dubbel en eet hem gewoon zo uit je hand) Besprenkel de pizza met wat goede extra vierge olijfolie.

Je kan de pizza beleggen met wat je in huis hebt: the sky is the limit! Perfect ook trouwens als er onverwacht mensen komen eten. Heb je nog (tortilla) wraps in je voorraadkast liggen? En wat restjes groenten? Flans dan deze heerlijke pizza’s in elkaar!