- Paprikasaus: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 1 ui en de paprika’s in grove stukken. Hak het teentje knoflook en doe deze samen in een ovenschaaltje met 2 el olijfolie, peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Pureer het paprikamengsel vervolgens samen met het gerookte paprikapoeder en de rodewijnazijn in een blender of met een staafmixer. Voeg tijdens het pureren nog 1 el olijfolie toe en evt. peper en zout.
- Zuurkool: Rasp een appel en snipper de andere ui. Dit mag samen met een el olijfolie, karwijzaad, zuurkool, peper en een snufje zout in een sauspannetje. Voeg een half glas water toe en stoof de zuurkool zachtjes gaar in 10 minuten met een deksel op de pan. Zorg dat al het vocht opgenomen is.
- Aardappelsalade: Was en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook deze gaar in gezouten water. Snijd de appel in kleine blokjes en de bieslook fijn. Wanneer de aardappelblokjes lauwwarm zijn, mag er de mosterd, mayonaise, appel en bieslook bij. Breng de salade op smaak met peper en zout.
- Rolletjes: Maak van 12 plakjes boterhamworst goed gevulde rolletjes met de zuurkool. Serveer de rolletjes zoals op de foto en serveer met de aardappelsalade en paprikasaus.

Vega boterhamworstrolletjes met zuurkool
Een bijzonder recept, deze rolletjes van vegetarische boterhamworst gevuld met zuurkool en aardappelsalade. Naar recept van de Vegetariërsbond.
Bereiding
- Borrelhapje
- Bereidingstijd: 45 minuten
- 4 porties
- Vegetarisch gerecht