- Rooster de koriander- en mosterdzaadjes in een droge koekenpan voor een paar minuten tot ze beginnen te geuren. Haal ze van het vuur en maal ze fijn in een vijzel. Voeg 4 ontvelde knoflookteentjes en wat zeezout toe.
- Fruit het sjalotje en de fijngehakte champignons in een koekenpan. Voeg vervolgens het knoflookkruidenpapje (uit de vijzel) en de kurkuma toe en roer goed. Haal het mengsel van het vuur en zet apart.
- Doe de kapucijners en kidneybonen in een grote kom en prak ze fijn. Voeg de koriander, oregano en het sap, rasp van de citroen, kappertjes en zout en peper toe.
- Voeg ook het mengsel van de champignons toe en 7 eetlepels kikkererwtenmeel en meng alles goed met een lepel.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Kneed daarna het mengsel tot burgers. Leg de burgers even 10 minuten in de koelkast zodat ze kunnen opstijven. Als ze wat steviger zijn, leg je ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
- Beleg wat geroosterde broodjes of boterhammen met ijsbergsla, plakjes tomaat, komkommer en augurk. Leg vervolgens de burger erop en werk het af met plakjes avocado, rode uienringen en gesnipperde rode ui.
Ook lekker met wat ketchup of plantaardige mayonaise, eet smakelijk!