Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snijd de peper fijn. Meng de vegetarische balletjes met een theelepel köftekruiden en de helft van de fijngesneden peper. Voeg tijdens het mengen een eetlepel water en een eetlepel olie toe, zodat de kruiden zich goed met de balletjes vermengen.
  2. Snipper de uien en fruit deze in wat olie in een pan op middellaag vuur.
  3. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Voeg na 2 minuten de aubergineblokjes, de andere helft van de fijngesneden peper en 3 theelepels köftekruiden toe. Roer door en laat op laag vuur nog eens 3 minuten sudderen.
  4. Was en snijd de tomaten in blokjes. Pel en pers de knoflooktenen. Voeg nu de tomatenblokjes, de gepelde tomaten uit blik, suiker (optioneel), kaneel, geperste knoflook en een snuf zout toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen op middellaag vuur.
  5. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe en roer. Laat nog eens 3 minuten verwarmen.
  6. Bak tot slot in enkele minuten de balletjes in wat olie in een koekenpan. Voeg hierna de balletjes toe aan de köftesaus. Roer alles goed door.

De köfte is klaar om te serveren. Eet smakelijk!