Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de paprika, winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
  3. Verwarm de kokosolie in een grote pan. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder twee minuten en voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar.
  4. Giet de kokosmelk en tomatenblokjes erbij gevolgd door paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook. Wanneer deze kookt, zet het vuur laag en laat het nog een halfuur op laag vuur staan.
  5. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Doe de kikkererwten, spinazie en azijn bij de stoof, roer goed. Serveer de zoete aardappelstoof met de rijst en wat verse bladspinazie. Eet smakelijk!