Bereiding

  1. Fruit de ui een minuut of 2 in een wokpan met olie.
  2. Voeg nu de fijngesneden champignons toe en roer goed.
  3. Na nog eens 2 minuten voeg je de verse spinazie in etappes toe, samen met de geperste knoflookteentjes.
  4. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe aan het geheel. Roer alles goed door elkaar en voeg een chilipeper of flink wat chilivlokken toe. Wacht tot de spinazie geslonken is.
  5. Voeg vervolgens de vega balletjes bij het mengsel en laat ze voor een paar minuten mee verwarmen.
  6. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit op een ovenplaat. Leg de vellen naast elkaar in een rechte (verticale) lijn. Vul het bladerdeeg met het spinazie-champignonmengsel. Het beleg mag 5/6 centimeter breed zijn.
  7. Vouw vervolgens de rest van het vel over de mengsel heen. Zorg dat de deegranden die bij elkaar komen op de uiteinde ongeveer 1 centimeter overlappen. Waarschijnlijk moet je er een aantal centimeter afsnijden. Vouw de uiteinden netjes dicht als een pakketje. Maak met het overgebleven van het deeg deel vormpjes. (bijv. sterrenvormpjes). Plak de vormpjes met je vingers op het deegpakket.
  8. Doe de vegan wellington nu in een voorverwarmde oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Check af en toe om te kijken of de wellington eerder klaar is of juist langer nodig heeft.

Eet smakelijk!