- Als je houten spiesjes gebruikt, is het verstandig ze een uurtje in het water te leggen zodat ze niet verbranden op de barbecue.
- Snij de gele en rode paprika’s, de aubergine, de helft van een courgette, ananas en halloumi in grove blokjes/schijfjes.
- Kook de blokjes aubergine 2 minuten in ruim water. Rijg vervolgens 16 spiesjes; 8 met de gele paprika, aubergine, cherrytomaten en falafel en 8 spiesjes met rode paprika, courgette, ananas en de halloumi kaas. Strooi over deze laatste spiesjes cajunkruiden naar smaak. Verdeel wat olijfolie over de spiesjes.
- Voor de tzatziki: meng de (soja)yoghurt, het citroensap, de dille en fijngesneden knoflook in een kom. Rasp de komkommer in dunne plakjes, laat vijf minuten uitlekken en meng deze met de yoghurt en je tzatziki is klaar.
- Rooster de spiesjes op de barbecue in ongeveer 12 minuten gaar.
Eet smakelijk!