- Het is het gemakkelijkst als je een keukenmachine hebt die ‘hakt’, echter kan het ook door alles heel fijn te snijden en goed met een vork te mengen.
- Giet de bonenmix af in een vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Doe de bonen in de keukenmachine.
- Snijd de ui fijn. Pel de knoflook teentjes en snijd ook fijn, of pers met een knoflookpers. Doe dit bij de bonen in de keukenmachine.
- Voeg de komijn en cayenne peper toe aan de mix.
- Zet de keukenmachine aan en vermaal, maar niet te fijn! Het is lekker als de bonenmix nog grof is. Schep over in een bord.
- Verkruimel de feta in kleine stukjes en voeg toe aan de bonenmix.
- Kluts het ei goed en voeg de helft toe aan de mix.
- Voeg ook de 5 el havermout toe. Roer alles goed door met een vork en breng op smaak met peper en zout. Als het te nat is, voeg je wat havermout toe, als het te droog is voeg je meer ei toe.
- Maak van het mengsel 3 gelijke hamburgers. Maak ze niet de dik. Liever iets platter.
- Verhit ondertussen in een koekenpan kokosolie en bak de burgers circa 5 minuten aan elke kant.
- Snijd ondertussen ook de courgette en aubergine in plakjes en grill deze (bij voorkeur) in een grillpan.
- Rooster eventueel de burgerbroodjes in een toaster of in de oven.
- Start nu met het opbouwen van de burgers:
- Besmeer het onderste broodje met de overgebleven feta kaas. Leg hierop een blaadje sla.
- Vervolgens de burger. Boven op de burgers de gegrilde groentes (circa 2 plakjes aubergine, 4 plakjes courgette). En sluit af met het bovenste broodje. Prikker erin en je kunt de burgers serveren.
Uiteraard kun je variëren met toppings en sauzen. Ook lekker: avocado, kiemen, tomaat, komkommer, etc.