- Snijd de ui, knoflook, gember en paprika fijn.
- Doe 2 eetlepels margarine in de pan en voeg de vegetarische kipstukjes toe. Bak ze in ongeveer 4 minuten goudbruin.
- Voeg een halve eetlepel margarine toe en daarna de ui, knoflook en gember. Bak een paar minuten en voeg daarna de garam masala, chilipoeder, komijn en cayenne peper toe. Roer goed door elkaar en bak 1 minuut.
- Voeg daarna de blokjes paprika en tomaten passata toe en roer alles door elkaar.
- Schep alléén de dikke bovenste laag van de kokosmelk (ongeveer de helft) uit het blik en voeg deze toe aan de curry. Roer door elkaar en laat de curry 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Voeg ten slotte een halve eetlepel margarine toe, samen met de peper en het zout. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer de curry met naanbrood of rijst en garneer met verse koriander.

Vegetarische butter ‘chicken’ curry
Deze vegetarische butter ‘chicken‘ curry is romig en lekker met rijst en/of naanbrood. Recept van Zonderzooi.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht