- Snijd de ui, knoflook en gember fijn.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
- Bereid de rijst zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.
- Doe de haricots verts in een kookpan en voeg voldoende water toe, zodat ze net onder
water staan. Breng aan de kook en kook ze 10 minuten. - Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de vegetarische kipstukjes toe. Bak ze in 5 minuten gaar op middelhoog vuur.
- Doe een scheutje olijfolie in een diepe pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak in een paar minuten goudbruin.
- Zet het vuur laag en voeg de pindakaas toe. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer continu door met een spatel.
- Voeg daarna de sambal, ahornsiroop en sojasaus toe en blijf roeren tot de saus dikker
wordt. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken. - Voeg de gebakken vegetarische kipstukjes toe aan de saus en roer alles door elkaar.
- Serveer de kipsaté met de rijst en de boontjes.
Eet smakelijk!