Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snijd de ui, knoflook en gember fijn.
  2. Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
  3. Bereid de rijst zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.
  4. Doe de haricots verts in een kookpan en voeg voldoende water toe, zodat ze net onder
    water staan. Breng aan de kook en kook ze 10 minuten.
  5. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de vegetarische kipstukjes toe. Bak ze in 5 minuten gaar op middelhoog vuur.
  6. Doe een scheutje olijfolie in een diepe pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak in een paar minuten goudbruin.
  7. Zet het vuur laag en voeg de pindakaas toe. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer continu door met een spatel.
  8. Voeg daarna de sambal, ahornsiroop en sojasaus toe en blijf roeren tot de saus dikker
    wordt. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken.
  9. Voeg de gebakken vegetarische kipstukjes toe aan de saus en roer alles door elkaar.
  10. Serveer de kipsaté met de rijst en de boontjes.

Eet smakelijk!