Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Bereid de bulghur zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Pers de knoflookteentjes. Snijd de paprika en courgette fijn. Snijd de tomaten in partjes en snijd de broccoli in roosjes.
  3. Verhit 4 eetlepels olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een halve minuut de broccoliroosjes, de kerriepoeder, chilipoeder, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap toe. Roer goed.
  4. Voeg daarna ook de paprika en tomaat toe en roer. Laat het geheel bakken op middellaag vuur met een deksel op de wokpan. Laat het geheel zo’n 10 minuten sudderen, zodat alle groenten gaar en zacht worden. Roer regelmatig tussendoor.
  5. Voeg de laatste 3 minuten de courgette en (uitgelekte) kikkererwten toe.
  6. Zet nu het vuur van de wokpan uit. Als het goed is, is de bulghur al gaar. Voeg de bulghur toe aan de nasigroenten en mix goed. Voeg de laatste eetlepel ketjap en 2 eetlepels sojasaus toe voor extra smaak.
  7. Roer tot slot de spinazie door het geheel zodat deze slinkt door de hitte. Serveer de nasi in een diep bord.

Eet smakelijk!