Er bestaan verschillende kant-en-klare vegetarische burgers uit de winkel. Dit recept is gemaakt met de pompoen & zoete aardappel burgers van Vivera, maar voel je vrij om elke andere vegetarische burger te gebruiken. Als je minder tijd hebt, kun je de aardappeltjes ook eventjes bakken in de koekenpan in plaats van roosteren in de oven.
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Smelt in een klein pannetje de kokosolie en snijd in de tussentijd de aardappels in kleine partjes. Doe deze in een kom en giet hier de (gesmolten) kokosolie, paprikapoeder en rozemarijn overheen, meng goed.
- Leg de aardappeltjes, los van elkaar, op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 30 minuten goudbruin (tijd is per oven verschillend dus houd ze goed in de gaten)
- Snij de uien in plakjes en bak deze in grote pan samen met de Vivera burgers tien minuten op middelhoog vuur.
- Pak de broodjes en versier deze met plakjes tomaat, komkommer, wat mayonaise, ketchup en een flinke hand spinazie. Leg vervolgens de burger en de uitjes erop.
Serveer de burger met de geroosterde rozemarijnaardappeltjes!