Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht

Dit recept zet je in 15 minuten op tafel en is ideaal voor de feestdagen! Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, net wat je in huis hebt! Gebruik bijvoorbeeld hazelnoten in plaats van pecannoten en appels in plaats van peren. Zet de oven op de grillstand als je een extra knapperige crumble wilt!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was en halveer de peren en verwijder voorzichtig het klokhuis. Hak de pecan of hazelnoten fijn. Meng het amandelmeel, de havermout, fijngehakte noten, kardemompoeder, kaneel en de ahornsiroop tot een crumble.
  3. Leg de peren met de bolle kant op een bakplaat of in een ovenschaal en verdeel de crumble over de peren. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat het niet te hard gaat!
  4. Mix ondertussen de soja- of kokosyoghurt met vanillepoeder.
  5. Haal de peren uit de oven en leg ze op een schaaltje.

Serveer de warme peer met crumble met een toefje sojayoghurt en wat extra wat kaneel.