Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch
  1. Haal het blader-filodeeg uit de vriezer en laat het ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze nog niet klein. Kook ze in 5 minuten zacht in ruim kokend water. Doe ze vervolgens in een bak samen met de olie en komijnzaadjes en hussel goed.
  3. Trek de blader-filodeeg vellen voorzichtig los van elkaar en leg ze op een bakplaat. Leg de wortels op het deeg en snijd de wortels af zodat ze precies even lang zijn als de lengte van het deeg. Besprenkel met peper en zout en rol nu het deeg om de wortel zodat je een ‘worstenbroodje’ krijgt. Plak het deeg dicht en besmeer het nog met wat extra olijfolie. Er mag best een stukje wortel uit het deeg steken.
  4. Schuif de rolletjes voor zo’n 15 minuten in de oven en draai ze halverwege om. Haal ze eruit als ze goudbruin en knapperig zijn. Snijd ze eventueel nog in kleinere stukjes.

Garneer de wortelbroodjes met vers gesneden bieslook en dip in de chilisaus (of een andere saus die je lekker vindt).