Bereiding

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Voor de saus meng je het rasp van een hele en het sap van een halve citroen met de fijngehakte koriander en de yoghurt. Voeg zout, peper en een scheut olijfolie naar smaak toe.
  2. Kook de aardappels flink zacht. Giet af en laat goed uitlekken en afkoelen.
  3. Doe bloem, bosui, sojasaus, chilipeper en de zoete aardappel in een mengkom en meng tot een geheel. Is het toch wat kleffig, doe er dan wat bloem bij.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Verhit wat kokosolie met de boter in een pan, leg er hoopjes aardappelmengsel in en druk aan. Hou ruimte om ze goed om te kunnen draaien. Laat er op hoog vuur een krokant korstje op komen, draai om en doe hetzelfde met de andere kant.
  6. Zet het vuur op halfhoog en bak zo’n 5 minuten goed door tot ze gaar en zacht-krokant zijn.

Serveer met koriander-yoghurtsaus.