Het enige wat je nodig hebt om dit vegan stracciatella-ijs te maken, is een sterke blender en wat ruimte in je vriezer. Wil je extra luxe ijs? Voeg dan fruit, noten of koekjes naar keuze toe.
- Week de cashewnoten in een flinke laag water voor minstens twee uur.
- Pak je keukenmachine of sterke blender erbij en doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade en de dadels) erin en blender totdat er een romig mengsel ontstaat.
- Giet het ijs in een bakblik. Breek vervolgens de helft van de pure chocolade af en snijd de chocolade in kleine stukjes. Snijd vervolgens de dadels ook in kleine stukjes. Voeg vervolgens de stukjes dadel en pure chocolade door het ijs en mix dit goed door.
- Smelt de andere helft van de pure chocolade in een pannetje boven kokend water (au bain-marie) en giet de chocolade in strepen over het ijs. Gebruik een lepeltje om de chocolade door het ijs te roeren om een swirl effect te creëren.
- Zet het mengsel minstens 2 uur in de vriezer. Haal 10 minuten voor gebruik het ijs uit de vriezer.
Gebruik een lepel of ijsschep om bolletjes in een bakje en versier met extra noten, chocoladesaus en dadels!