Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
  2. Voeg de zoete aardappelblokjes en de Ras el Hanout kruiden toe.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de rozijnen en uiteindelijk zoveel water toe dat alles bijna onder staat. Laat dit 30 à 45 minuten op een zacht vuurtje koken tot de zoete aardappel zacht is geworden.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af, roer de rijst los met een vork en meng alle verse kruiden door de rijst. Breng op smaak met zout & peper.
  5. Mix de maïzena met 1 dl water en voeg dit toe aan de curry zodat het kookvocht dikker wordt.
  6. Voeg uiteindelijk de cashewnoten toe en breng het op smaak met peper en zout.
  7. Garneer de curry met gesneden koriander.

Serveer de curry met (uitgelekte) soja-yoghurt/kwark en de kruidenrijst. Houd je niet van zoete aardappel of heb je die niet in huis? Vervang het dan door pompoen en snijd deze in blokjes.