Bereiding

  • Soep
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht

Doordat je de zoete aardappel, wortel en knolselderij roostert in plaats van kookt, krijgen de groenten nóg meer smaak. Daarbij gaat je keuken er heerlijk van ruiken!

  1. Verwarm de oven op 160 graden (heteluchtoven). Leg bakpapier op een bakplaat.
  2. Schil de zoete aardappel, knolselderij en de wortels.
  3. Snijd de zoete aardappel, knolselderij, wortels, uien en knoflook in blokjes.
  4. Hak de gember fijn.
  5. Meng de groente met de kruiden (komijnpoeder, geelwortel, chilipoeder, peper en zout), gember en de olijfolie in een kom en leg de groente op de bakplaat.
  6. Zet de bakplaat 30 minuten in de oven of totdat de groenten redelijk zacht zijn.
  7. Laat een bouillonblokje zacht worden in het water.
  8. Doe de groente en het water (en eventueel de sojaroom) in een blender of pureer het met een staafmixer in een pan tot een gladde massa. Voeg nog extra peper of zout toe naar smaak.

Garneer de soep met fijngehakte pecannoten, wat gebroken lijnzaad en evt. wat sojaroom.