- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Spreid de walnoten uit over een bakplaat en rooster ze in 6-8 minuten in de oven. Laat afkoelen, hak ze grof en zet apart.
- Rasp de courgette en zet apart. Klop in een kom de eieren en rietsuiker met een elektrische mixer tot een dikke vla. Voeg de olijfolie, de bloem, het bakpoeder, het zout, de koekkruiden en de gemberpoeder toe en schep luchtig om. Schep op het laatst ook de geraspte courgette en de gehakte walnoten door het beslag. Schenk het beslag in een met olie ingevette cakevorm en bak de cake in 60-75 minuten gaar in de oven. De korst moet droog en mooi bruin zijn, maar de kern mag iets vochtig blijven.
- Haal de cake uit de oven en laag nog 10 minuten rusten. Haal een mes langs de zijkanten van de cake en kieper hem voorzichtig uit de vorm.
- Laat afkoelen op een rooster. Roer een glazuur van de poedersuiker en gembersiroop. Voeg eventueel een paar druppels water toe en schenk het glazuur over de cake.

Zoete courgettecake met gember, walnoten & olijfolie
Vandaag bakken we een overheerlijke cake van courgette uit het boek I love groente van Janneke Vreugdenhil. De verrassing is natuurlijk de courgette, die de cake een fijne, wat kleffe structuur geeft. Mmmmm….
Bereiding
- Nagerecht
- Bereidingstijd: 2 uur en 5 minuten
- 6 porties
- Veganistisch gerecht