- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de tomaten en snijd ze in verschillende vormen. Snijd ze in partjes, blokjes en halveer de grote tomaten.
- Pel de buitenste laag van de knoflookbollen en snijd de bollen horizontaal doormidden. Doe hetzelfde met de rode uien, zorg dat je de uien niet te klein snijdt.
- Pak een bakplaat en verdeel de tomaten, knoflookbollen, uien en de verse tijm. Besprenkel met een scheutje olijfolie, ahornsiroop en balsamicoazijn.
- Zet de tomaten ongeveer 40 minuten in de oven, tot ze mooi zacht en geroosterd zijn.
- Besprenkel eventueel nog met een drupje olijfolie en verse basilicum. Serveer ze op een stuk stokbrood of bij een bord pasta.

Zoete tomaten uit de oven met rode ui
Door het roosteren van de tomaten met knoflook en rode ui, krijgen ze nog meer smaak en worden ze heerlijk zoet.
Bereiding
- Borrelhapje
- Bereidingstijd: 50 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht