Deze vegetarische variant van de Rogan Josh curry is minstens net zo lekker. De kaneel zorgt voor een aardse, ietwat zoete smaak. Serveer met rijst, naan of chapati!
- Hak en snijd de uien en knoflook. Bereid de rijst zoals op de verpakking. Tip: laat 3 kardemompeulen meekoken. Dat geeft een lekkere smaak (haal ze daarna weer eruit, deze kun je niet eten).
- Snijd de tomaat en wortel in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Schil de gember en hak deze fijn.
- Verwarm de kokosolie in een braad- of hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
- Daarna meng je de tamarinde, kardemompeulen, kaneel, gedroogde chili‘s (in stukjes), gemalen koriander en de gember er goed doorheen. Laat 3 minuutjes op middelhoog vuur meebakken.
- Nadat de kruiden goed zijn ingetrokken voeg je de champignons en wortel toe. Schep regelmatig om totdat de champignons iets geslonken zijn.
- Als laatste doe je de tomaten erbij, plus het water en de kokosmelk. Laat het vervolgens 5-10 minuten sudderen op een laag pitje.
Hak de verse koriander fijn.
Serveer de curry met rijst en garneer met vers gesneden koriander.