Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht

Deze vegetarische variant van de Rogan Josh curry is minstens net zo lekker. De kaneel zorgt voor een aardse, ietwat zoete smaak. Serveer met rijst, naan of chapati!

  1. Hak en snijd de uien en knoflook. Bereid de rijst zoals op de verpakking. Tip: laat 3 kardemompeulen meekoken. Dat geeft een lekkere smaak (haal ze daarna weer eruit, deze kun je niet eten).
  2. Snijd de tomaat en wortel in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Schil de gember en hak deze fijn.
  3. Verwarm de kokosolie in een braad- of hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
  4. Daarna meng je de tamarinde, kardemompeulen, kaneel, gedroogde chili‘s (in stukjes), gemalen koriander en de gember er goed doorheen. Laat 3 minuutjes op middelhoog vuur meebakken.
  5. Nadat de kruiden goed zijn ingetrokken voeg je de champignons en wortel toe. Schep regelmatig om totdat de champignons iets geslonken zijn.
  6. Als laatste doe je de tomaten erbij, plus het water en de kokosmelk. Laat het vervolgens 5-10 minuten sudderen op een laag pitje.
    Hak de verse koriander fijn.

Serveer de curry met rijst en garneer met vers gesneden koriander.