Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 2 porties
  • Vegetarisch gerecht

Deze antipastitaart is ideaal om van te voren te maken. Je kunt variëren met diverse groenten zoals courgette, artisjok of kappertjes.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de olijven, de zongedroogde tomaatjes en de basilicum grof. Halveer de tomaatjes. Pers de knoflook.
  2. Neem een kom en klop de eieren met een garde los. Voeg alle olijven, zongedroogde tomaatjes, basilicumblaadjes, geraspte kaas en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bekleed een ovenschaal of taartblik met bakpapier en doe het mengsel erin.
    Druk de gehalveerde tomaatjes in de bovenkant van de taart met de bolle kant naar boven.
  4. Schuif de taart in de voorverwarmende oven en bak deze in 30 minuten goudbruin.

Garneer de kleurrijke antipastitaart met extra verse basilicumblaadjes en wat druppels (Italiaanse) olijfolie.