Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht

Heb je geen grillpan? Snijd de groenten grof en leg ze even op de barbecue. Geen BBQ-weer? Leg de groenten in je tosti-apparaat, dit werkt net zo goed. Serveer de frisse salade met een kom warme soep en een stuk vers brood met olijventapenade.

  1. Maak de venkelknol schoon, halveer hem horizontaal en snijd de helften in de lengte in dunne plakken. Snijd de courgette in ronde plakjes en de pruimen en citroen in schijfjes.
  2. Bestrijk de venkel, schijfjes courgette en citroen met een beetje olijfolie en besprenkel ze met de Italiaanse kruiden.
  3. Leg ze in een hete grillpan en grill ze mooi bruin en gaar. Mix de gegrilde groenten en pruimen in een bak en breng op smaak met zout en peper. Druppel er wat balsamicoazijn overheen.
  4. Snijd de zwarte olijven, bosuitjes en pecannoten fijn.
  5. Verdeel de rucola over 2 borden en schep de gegrilde groenten en pruimen erop. Voeg de olijven en bosuitjes toe. De gegrilde groenten hebben veel smaak, maar voeg eventueel naar eigen smaak wat extra olijfolie en balsamicoazijn toe.

Bestrooi de salades met het ‘loof’ van de venkelknol en de geroosterde pecannoten. Serveer de salade met een stuk geroosterd brood en kom (tomaten)soep.