Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Spoel de zwarte bonen af met water. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  2. Snijd de ui en knoflook in stukjes en doe in de pan. Snijd de oesterzwammen in grove stukken en doe in de pan met de sojasaus en gerookte paprikapoeder. Roerbak twee minuten.
  3. Ondertussen doe je het paneermeel, de bonen en edelgist bij elkaar in een kom en meng je dit goed door elkaar.
  4. Na het roerbakken voeg je de oesterzwammenmix toe aan het mengsel in de kom. Laat het mengsel even afkoelen en roer het goed door elkaar. Maak met je handen burgertjes van het mengsel. Druk goed samen, zodat het eventuele vocht eruit gedrukt wordt.
  5. De burgers zijn nu klaar om te bakken. Je kunt ze 2 minuten of langer in de pan bakken, maar ook op de grill, de barbecue of in de oven afbakken!

Serveer de burger op een broodje naar keuze met bovenstaande toppings.