• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • pagina thuis eten

Diervriendelijk eten

Voor kiloknallers betalen dieren de prijs


De supermarkten liggen er vol mee: producten uit de vee-industrie. Melk goedkoper dan bronwater en kip goedkoper dan kattenvoer. Dan kun je wel bedenken dat de dieren een rotleven hadden.

Vind je dierenwelzijn belangrijk? Kies dan voor vlees, zuivel of eieren met een welzijnskeurmerk zoals EKO (biologisch) of het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer Beter Leven sterren, hoe beter het dier het had. En ook hoe duurder het product wordt. Maar bedenk je dan: biologische producten zijn niet te duur, maar vee-industrieproducten zijn te goedkoop gemaakt over de ruggen van de dieren.

Wakker Dier helpt je voordelig en diervriendelijk te eten met diervriendelijke aanbiedingen en simpele maar heerlijke vegetarische recepten!

Meer weten over...?

Om jou te helpen diervriendelijkere keuzes te maken, hebben we de alternatieven voor de vee-industrie voor je op een rijtje gezet:

Vegetarisch Eieren
Biologisch Vis
Scharrelvlees Weidezuivel

video's over diervriendelijk eten

radiospots over diervriendelijk eten

  • EetGeenDierenDag (2016)
  • Donateur over plofkip-kiloknallers
  • Leon Verdonschot over kiloknallers

nieuws over diervriendelijk eten

22 aug 2016 Ook vleeschap Vomar plofkip-vrij

Goed nieuws! Na Albert Heijn, Jumbo, Coop en Plus, is het nu ook bij Vomar zover: alle plofkip is uit het verse vleesschap verdwenen en vervangen door langzamer groeiende kip.  Lees meer

20 aug 2016 Hele kip

Sinds de grootste supermarkten zijn omgeschakeld naar betere kip, doen ze beter hun best om de gehele kip te verkopen. In het schap ligt steeds meer kipdijfilet. Dit is goed nieuws voor boer en dier. Lees en kijk het op NOS

Laatste update: december 2015

wat kun jij doen?

Vega recept: Huisgemaakte haverpizza met geitenkaas
Vega recept: Huisgemaakte haverpizza met geitenkaas
Bekijk dit en andere vegetarische recepten.