• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • pagina thuis eten

Diervriendelijk eten

Voor kiloknallers betalen dieren de prijs


De supermarkten liggen er vol mee: producten uit de vee-industrie. Melk goedkoper dan bronwater en kip goedkoper dan kattenvoer. Dan kun je wel bedenken dat de dieren een rotleven hadden.

Vind je dierenwelzijn belangrijk? Kies dan voor vlees, zuivel of eieren met een welzijnskeurmerk zoals EKO (biologisch) of het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer Beter Leven sterren, hoe beter het dier het had. En ook hoe duurder het product wordt. Maar bedenk je dan: biologische producten zijn niet te duur, maar vee-industrieproducten zijn te goedkoop gemaakt over de ruggen van de dieren.

Wakker Dier helpt je voordelig en diervriendelijk te eten met diervriendelijke aanbiedingen en simpele maar heerlijke vegetarische recepten!

Meer weten over...?

Om jou te helpen diervriendelijkere keuzes te maken, hebben we de alternatieven voor de vee-industrie voor je op een rijtje gezet:

Vegetarisch Eieren
Biologisch Vis
Scharrelvlees Weidezuivel

video's over diervriendelijk eten

radiospots over diervriendelijk eten

  • Donateur over plofkip-kiloknallers
  • Leon Verdonschot over kiloknallers
  • EetGeenDierenDag (2015)

nieuws over diervriendelijk eten

21 jul 2016 STEC bacteriën gevonden op barbecuevlees

Barbecuevlees blijkt nog steeds vaak besmet met (te) veel of potentieel ziekmakende bacteriën, zo blijkt uit een steekproef die Wakker Dier liet uitvoeren. Met 40% van de vleesmonsters was iets aan de hand. Lees meer.

10 jul 2016 Gratis jongerenpakket!

Ben jij of ken jij een echte dierenfan? Bestel dan gratis ons jongerenpakket met een poster, pen, kaarten en stickers. Bestel hier.

Laatste update: december 2015

wat kun jij doen?

Vega recept: Zomerse linzenwraps
Vega recept: Zomerse linzenwraps
Bekijk dit en andere vegetarische recepten.