• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • pagina thuis eten

Diervriendelijk eten

Voor kiloknallers betalen dieren de prijs


De supermarkten liggen er vol mee: producten uit de vee-industrie. Melk goedkoper dan bronwater en kip goedkoper dan kattenvoer. Dan kun je wel bedenken dat de dieren een rotleven hadden.

Vind je dierenwelzijn belangrijk? Kies dan voor vlees, zuivel of eieren met een welzijnskeurmerk zoals EKO (biologisch) of het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer Beter Leven sterren, hoe beter het dier het had. En ook hoe duurder het product wordt. Maar bedenk je dan: biologische producten zijn niet te duur, maar vee-industrieproducten zijn te goedkoop gemaakt over de ruggen van de dieren.

Wakker Dier helpt je voordelig en diervriendelijk te eten met diervriendelijke aanbiedingen en simpele maar heerlijke vegetarische recepten!

Meer weten over...?

Om jou te helpen diervriendelijkere keuzes te maken, hebben we de alternatieven voor de vee-industrie voor je op een rijtje gezet:

Vegetarisch Eieren
Biologisch Vis
Scharrelvlees Weidezuivel

video's over diervriendelijk eten

radiospots over diervriendelijk eten

  • EetGeenDierenDag (2016)
  • Donateur over plofkip-kiloknallers
  • Leon Verdonschot over kiloknallers

nieuws over diervriendelijk eten

4 dec 2016 Lidl misleidt over wild

Wakker Dier krijgt gelijk van de Reclame Code Commissie: Lidl misleidt haar klanten over 'wild' dat zogenaamd uit de wilde natuur zou komen. Veel 'wild' zoals eend of konijn is gewoon industrievlees. Lees meer.  

30 nov 2016 Nog 43% stunts met industrievarken

Hoewel supermarkten al in 2013 beloofden het industrievarken in de ban te doen, staan de folders nog vol met dit dierenleed. Elke prijsstunt staat voor een schap vol ellende voor de varkens. Lees meer.

16 nov 2016 Pas op voor kooi-eieren!

Eén derde van buurtsupers verkopen nog kooi-eieren. Dat blijkt uit onderzoek van Roamler in opdracht van Wakker Dier. Lees meer.  

Laatste update: december 2015

wat kun jij doen?

Vega recept: Zoete aardappelcurry met rozijnen en kruidenrijst
Vega recept: Zoete aardappelcurry met rozijnen en kruidenrijst
Bekijk dit en andere vegetarische recepten.