• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • vegetarisch eten

Vegetarische recepten

Wil je graag vegetarisch eten, maar heb je geen idee wat je vanavond wilt koken? Wakker Dier helpt je! Iedere week plaatsen we een nieuw, makkelijk en smaakvol vegetarisch recept op Facebook, om je te inspireren en uit te dagen. We hebben alle eerder gepubliceerde vegetarische recepten bewaard, waardoor er een enorm online kookboek is ontstaan. Genoeg diervriendelijke kookinspiratie voor een aantal weken dus! Bekijk ons archief met vegetarische recepten (ook zonder Facebook te bekijken).

Hoe eet je vegetarisch?

Vegetarisch eten houdt in dat je geen vlees, vis of schaaldieren eet. Zeker 4,5% van de Nederlandse bevolking eet vegetarisch. Vegetariërs eten wel dierlijke producten zoals zuivel of eieren. De voedingstoffen uit vlees worden vervangen door vleesvervangers, groenten, fruit en peulvruchten. Hier vind je lekkere vegetarische recepten.

Steeds meer mensen kiezen voor vegetarisch

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch te eten. Mensen worden vegetariër om uiteenlopende redenen, zoals dierenleed, gezondheid, milieu en geloof. Daarom bestaan er ook veel verschillende vormen van vegetarisch eten, zoals flexitarisch of veganistisch.

Flexitarisch

Flexitarisch eten houdt in dat je wel alles eet, maar er bewust voor kiest niet iedere dag vlees te eten. Flexitarisme is enorm in opkomst. Nog maar 1 op de 5 Nederlanders eet 7 dagen in de week vlees. 
 

Veganistisch

Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen dierlijke producten te eten of gebruiken, dat heet veganisme. Veganisten gebruiken niets van een dier; niet alleen geen vlees en zuivel, maar bijvoorbeeld ook geen honing of leer. Zij hebben een volledig plantaardige levensstijl. Ongeveer één procent van de wereldbevolking is veganist.
 

Waarom vegetarisch eten?

Een vegetarisch, flexitarisch of veganistisch dieet: allemaal dragen ze bij aan een betere wereld. Er hoeven niet alleen minder dieren in de vee-industrie gehouden te worden, maar het scheelt ook heel wat uitstoot van broeikasgassen en minder vlees eten is goed voor je gezondheid. Lees hier de tien redenen voor een vegetarisch dieet.
 

Wil jij ook vegetarisch eten?

Bekijk dan hier het archief van heerlijke vegetarische recepten!
 

Laatste update: februari 2017

Wat kun jij doen?

  • 10 redenen button
Vega recept: Canarische Mojo
Vega recept: Canarische Mojo
Bekijk dit en andere vegetarische recepten.

Stem nu op het grootste Liegebeest van 2017!

Misleiding over dierenleed gewoon op verpakking? Dat kan toch niet! Samen pakken we deze bedrijven aan.

Wie van de 5 genomineerde is volgens jou de grootste misleider?
Stem nu en help de dieren!

JA, ik stem nu om misleiding te stoppen Misschien later